Finantare pentru tineri talentati - 560.000 lei - Program MOL de promovare a talentelor
29.05.2020 ⋅ 0 comentarii
MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 15-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor
Fondul total de sponsorizare este de 560.000 de lei, iar înscrierile se fac online până la data de 14 iunie 2020
Cluj-Napoca – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 15-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Programul este organizat pe bază de concurs de proiecte și oferă sprijin financiar în valoare totală de 560.000 de lei pentru continuarea activității și susținerea performanței tinerilor sportivi și artiști cu rezultate foarte bune.
Proiectele se înregistrează online până la data de 14 iunie 2020 pe pagina de internet a Fundației Pentru Comunitate – www.pentrucomunitate.ro. Sunt eligibile atât proiectele individuale cât și cele depuse de echipe sportive sau ansambluri artistice, cuprinzând rezultatele solicitanților, obiectivele de viitor, soluțiile specifice condițiilor actuale și bugetul pentru realizarea proiectului.
„Programul MOL de promovare a talentelor, cel mai vechi program de concurs de proiecte din domeniu, a fost conceput nu doar pentru a susține rezultatele excelente și obiectivele de viitor ale tinerilor sportivi și artiști, dar și ca un gest de recunoaștere a anilor de muncă prin care aceștia au reușit să-și șlefuiască talentul și să devină surse de inspirație pentru ceilalți tineri. MOL România va rămâne alături de tinerii sportivi și artiști, ca parte a proiectelor sale unice de responsabilitate socială, care promovează valorile existente în comunități și în același timp schimbă perspective și chiar destine”, a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România.
Fondul total al ediției actuale este de 560.000 lei, fiind accesibil tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv categoriei de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri, pentru dezvoltarea și aplicarea unor soluții specifice condițiilor actuale sau achiziției de echipamente și materiale.
În decursul celor 14 ediții anterioare ale programului, au fost susținuți 2.510 tineri cu peste 4.340.000 lei, la nivel național fiind finanțate în total un număr de 2.018 proiecte.
“Organizatorii Programului MOL de promovare a talentelor oferă informații celor interesați pe tot parcursul perioadei de înscriere de o lună. Recomandăm tinerilor sportivi și artiști să înceapă din timp procedura de înscriere, care este destul de simplă, și să ne contacteze dacă doresc informații suplimentare față de cele cuprinse pe websiteul www.pentrucomunitate.ro, unde găsesc anunțul și formularul de înscriere online”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Printre beneficiarii edițiilor anterioare ale programului s-au numărat Amalia Tătăran - scrimă, Teatrul Independent Osonó, Zirbo Cornelius - violoncel, Mălina Ciobanu - vioară; Andrei Gafița - atletism; Imre Emil - patinaj viteză Short Track, Alexandru Cadmiel Boțac - pian; Csibi Melinda - arte vizuale, Robert Glință - înot, Adina Diaconu - tenis de masă.
Despre program:
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.
Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.
Din finanțarea totală a ediției a 15-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori și au depășit vârsta majoratului.
Solicitările pot fi depuse până la data de 14 iunie 2020, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro
Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea sport este Violeta Beclea-Székely, campioană europeană la atletism și doctor în sport, iar la secțiunea artă este violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.
Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 1.900 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 232 în Romania.
Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.
Contacte pentru presă
Imre András
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m: 0755-045699 | @: office@pentrucomunitate.ro
Erzsébet Felméri
CSR & PR Coordonator
MOL Romania
tel: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro