Național Stire

Veteranul de război Năstase Constantin, la 105 ani de viață: ”După ce am trecut Nistrul, am îngenunchiat, am sărutat pământul românesc, am zis Tatăl nostru şi am zis: Astăzi m-am născut a doua oară!”

04.06.2020 ⋅ 0 comentarii

”După ce am trecut Nistrul, am îngenunchiat, am sărutat pământul românesc, am zis Tatăl nostru şi am zis: Astăzi m-am născut a doua oară!” – Veteran de război, general de brigadă în retragere Năstase Constantin.

Ieri, 3 iunie 2020, cel mai longeviv senior al orașului Miovei-Argeș, simbolul Centenarului în Argeș, veteran al celui de-al doilea Război Mondial și Cetățean de Onoare al orașului Mioveni, general de brigadă în retragere Constantin Năstase, a împlinit venerabila vârstă de 105 ani, informează plt. adj. pr.(rtr.) Dan Arsenescu, vicepreședintele A.N.V.R. Filiala Argeș.

În anul 1934, la vârsta de 19 ani, a devenit cercetaș al Marii Legiuni a României – Cohorta ”Radu Negru” din Câmpulung Muscel, în prezent fiind membru de onoare al Centrului Local Dacia Felix.

A luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, participând la campania din est de la început, în iunie 1941, și până la întoarcerea în țară, în anul 1944. A luptat ca ofițer al Armatei Române în bătălia pentru Odessa și în confruntarea de la Cotul Donului. A scăpat cu viață din cumplita încercuire de la Cotul Donului și a mărșăluit mii de kilometri prin nesfârșita stepă din Rusia, la temperaturi de -40 de grade Celsius. După 75 de z... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro