Stire

HAOS în SUA. Trei polițiști răniți în vreme ce încercau să oprească un jaf în Brooklyn

04.06.2020 ⋅ 0 comentarii

Tensiunile și jafurile din Statele Unite izbucnite pe foncul protestelor generate de moartea afro-americanului George Floy capătă dimensiuni impresionante. Un bărbat înarmat cu un cuţit a înjunghiat, miercuri, în gât un poliţist în cartierul Brooklyn din New York, iar doi colegi ai acestuia care s-au grăbit să-i vină în ajutor au fost răniţi, înainte de a-l împuşca pe atacator de mai multe ori, potrivit poliției locale. Toţi cei patru bărbaţi răniţi au fost transportați la spitalul Kings County. Poliţiştii sunt în stare stabilă, în timp ce suspectul se află în stare critică, scrie Agerpres, care citează poliția locală. 

                                    

Nu este clar deocamdată dacă atacul din Brooklyn a avut legătură cu protestele, însă şeful poliţiei din New York, Dermot Shea, a precizat că poliţiştii se aflau în acel moment la datorie pentru a opri jafurile.

El a povestit că un bărbat s-a apropiat "ca din întâmplare" de unul dintre ei, a scos un cuţit şi l-a înjunghiat în partea din stânga a gâtului. "Pare să fi fost un atac cu totul laş, mârşav, absurd asupra unui poliţist fără apărare. Slavă Domnului că nu ne pregătim pentru o înmormântare", a precizat șeful poliției newyorkeze.

Potrivit acestuia, ceilalţi doi poliţişti au auzit împuşcături trase de colegul lor de la două străzi distanţă, au alergat şi au văzut că suspectul îi luase pistolul și că acesta era rănit.

În timpul luptei, cei doi au fost răniţi la mâini, a mai spus Dermot Shea, fără alte detalii.

Sursa: realitatea.net

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro