Stire Social

”Cu dragoste și mult respect, clasa a IX-a A!” - Surpriza unor elevi arădeni pentru profesoara lor

19.06.2020 ⋅ 0 comentarii

E bine, e frumos, e plin de emoție și, de ce nu, cu lacrimi și dătător de speranță un moment ca cel pe care vrem să vi-l aducem în case prin intermediul acestor rânduri. De ce am ales să îi dăm glas? Pentru că am fi riscat să ne considerăm de-a dreptul egoiști să îl păstrăm doar pentru noi și pentru că vorbește despre implicare, recunoștință și dragoste. Nu orice fel de dragoste, ci cea dintre profesor și elevi, elevi și profesor.

Cu toții am traversat o perioadă dificilă, însă, de departe, după cei aflați în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus, cei care au fost nevoiți să se adapteze din mers noii situații și să îi facă față cum au putut mai bine au fost dascălii și elevii, elevii și dascălii. Distanțare socială, izolare, platforme online, așteptări, lipsuri, provocări... 

Distanțați social, ca noi toți, însă nicidecum distanțați sufletește. Asta au demosntrat astăzi elevii clasei a IX-a A a Liceului Tehnologic din Chișineu-Criș, care ne-au bucurat ziua încă de dimineață prin modul în care au ales să își felicite profesorul de de limba și literatura română, de ziua de naștere. Obișnuiți cu provocările prin care Carmen Crețu, pentru că despre ea este vorba, le-a ținut viu interesul pentru școală elevilor săi, astăzi... într-un frumos gest de dragoste și recunoștință, aceștia au înțeles să continue și să îi spună ”La mulți ani” exact în forma provocărilor primite înainte de încheierea anului școlar.  

Un Dascăl cu har... așa scriam în urmă cu câteva luni când încercam a surprinde din frumusețea unei activități pe care Carmen Crețu o desfășurase împreună cu elevii săi la începutul lunii martie. Astăzi, elevii, prin gestul lor, au spus-o din nou... 

”Cu dragoste și mult respect, clasa a IX-a A!”

Acesta este mesajul pe care, la o primă privire, l-a descoperit Dascălul nostru la deschiderea telefonului. Iar lui, mesajului, îi erau atașate alte 28. 

Și am înțeles, citindu-le, că atât timp cât elevii văd în profesorul lor un om deosebit, implicat, care le-a schimbat felul de a gândi, care știe și simte să le fie alături în orice moment, ziua de mâine mai are o șansă. 

”La mulți ani pentru cea mai minunată profesoară! Mă bucur enorm că am ocazi... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro