Informatii

West Summer University pregătește prima universitate de vară pentru elevi anunțată în mediul online!

23.06.2020 ⋅ 0 comentarii

West Summer University este un proiect organizat de Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara, cu sprijinul Universității de Vest din Timișoara. Anul acesta, proiectul desfăşoară o ediţie specială, intitulată WebSU. Ediţia îşi propune să le ofere elevilor din România şi Republica Moldova, posibilitatea de a experimenta viaţa de student de acasă. Perioada de desfăşurare a proiectului este 24 august – 4 septembrie şi activitățile se vor desfăşura în mediul online.

Scopul principal al proiectului este promovarea învăţământului superior în vederea prevenirii abandonului şcolar la nivel universitar. Cei mai tari profesori ai UVT sunt gata să le ofere participanților o imagine cât mai clară asupra facultăţii dorite. Elevii pot alege să se înscrie la una dintre cele 11 facultăţi din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Cele la care pot participa sunt: Facultatea de Arte şi Design, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Facultatea de Drept, Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Fizică, Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, Facultatea de Matematică şi Informatică, Facultatea de Muzică şi Teatru, Facultatea de Sociologie şi Psihologie şi Facultatea de Ştiinţe Politice, Filozofie şi Ştiinţe ale Comunicării.

Pe perioada celor 10 zile, elevii vor lua parte la activităţi didactice sub îndrumarea profesorilor universitari. Participanţilor li se va prezenta o imagine clară a fiecărei facultăţi, pentru ca mai apoi să poată descoperi ceea ce li se potriveşte. De asemenea, Centrul de Consiliere şi Orientare în Carieră din cadrul universităţii a pregătit o serie de webinare menite să-i ajute în dezvoltarea lor personală. Plănuim să abordăm subiecte precum auto-cunoaşterea, abilităţile de învăţare, munca în echipă și chiar o sesiune de orientarea vocațională pentru fiecare participant în parte. Nici activităţile recreative nu vor lipsi! Participanţii vor lua parte la diverse competiţii, jocuri şi seri sociale, menite să-i aducă mai aproape și să formeze prietenii chiar și în mediul online.

Astfel, invităm elevii de clasa a XI-a să ni se alăture, pentru a afla mai multe despre facultatea pe care doresc să o urmeze și pentru a beneficia de sesiunile de orientare în carieră organizate de către profesioniști. Înscrierile se fac pe site-ul www.westsummeruniversity.ro și nu se percepe nicio taxă de participare. Pentru a putea participa la toate atelierele și cursurile introductive, vom pregăti un kit de participant care va conține necesarul și îl vom trimite prin poștă fiecărei persoane acceptate la WebSU.

,, Începând din 2010, în fiecare an, la Timișoara, se adună câteva sute de elevi, având dorința de a experimenta viața de student. Timp de doi ani am avut ocazia să iau parte la proiectul West Summer University și să observ cum acesta poate influența pozitiv elevii și îi poate călăuzi înspre cariera potrivită.

Anul acesta, WSU nu se oprește din a sprijini elevii, adaptându-și activitatea și desfășurându-se timp de 10 zile în mediul online.

În zilele noastre, tinerii se confruntă deseori cu problema de a-și găsi domeniul potrivit în care mai apoi să studieze și să profeseze. Din acest motiv, o mare parte dintre ei abandonează facultatea dupa un an sau chiar mai devreme. Prin ediția intitulată WebSU, ne propunem să-i aducem cât mai aproape de specializarea potrivită fiecăruia, păstrând totodată și normele de siguranță aferente acestei perioade.

Indiferent de condiții, procesul educațional rămâne mereu important, iar noi nu îl vom neglija nici anul acesta, oferindu-le participanților o experiență de neuitat! ”- Adrian Breha, preşedinte OSUT

Pentru noutăți, vă invităm să ne urmăriţi pe pagina de Facebook West Summer University și pe contul de Instagram westsummeruniversity. Orice alte detalii legate de proiect sunt disponibile pe site-ul www.westsummeruniversity.ro.


DATE DE CONTACT:

Raluca Meteş                                                                           Gabriela-Ştefania Barna

Responsabil PR                                                                       Coordonator General    

ralucametes@gmail.com                                                         gabriela@osut.ro 

0748 427 426                                                                           0726 962 508  

***

Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT) este singura organizaţie sindical-studenţească constituită la nivelul Universităţii de Vest din Timişoara, cu o experienţă de peste 30 de ani, fapt ce o face cea mai reprezentativă organizaţie a universităţii şi, totodată, un punct de reper pentru toate ligile studenţeşti din ţară. Scopul OSUT este acela de a reprezenta interesele comune ale studenţilor si de a stimula participarea acestora la actul educaţional, la viaţa socială, economică şi culturală. Organizaţia reprezintă un mediu asociativ de tineret, mediu în care orice student are şansa de a se exprima şi de a-şi pune ideile în practică.


Sursa: West Summer University 

fashiondays.ro