Stire

Ce amendă riscă să primească proprietarul unui teren din Zona Industrială Sud invadat de gunoaie

01.07.2020 ⋅ 0 comentarii


Garda de Mediu a luat măsuri în cazul unui teren situat în Zona Industrială Sud transformat în groapă de gunoi ilegală. Comisarii au cerut Primăriei să identifice proprietarul terenului, lucru care s-a și întâmplat. Astfel, proprietarul a primit un termen de 30 de zile, să facă curățenie. În caz contrar va fi obligat să plătească o amendă usturătoare.

„În urma unor verificări efectuate de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Arad, în intravilanul municipiului Arad, au fost constatate existența în zona industrială Sud, a unor cantități însemnate de deșeuri municipale amestecate și deșeuri inerte.

La solicitarea Gărzii Naționale de Mediu, Primăria Arad a identificat proprietarul terenului, acesta fiind o persoana juridică.

S-a dispus un termen de 30 zile în vederea salubrizării zonei (01.08.2020), iar în cazul în care acesta nu va fi respectat urmând a fi aplicate prevederile OUG 195/2005”, scriu pe Facebook reprezentanții Gărzii de Mediu. Aceștia mai susțin că amenzile care se pot aplica persoanelor juridice în astfel de cazuri sunt cuprinse între 25.000 și 50.000 lei.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro