Național Cultura Stire

Concursul Național de creaţie literară ”Vasile Voiculescu”, la a 32-a ediție

04.07.2020 ⋅ 0 comentarii

Concursul Național de creaţie literară ”Vasile Voiculescu” a ajuns la ediția a 32-a ediție şi va avea două categorii: elevi şi autori de volume de poezie, proză și publicistică, apărute în perioada 1 septembrie 2019 - 1 septembrie 2020. 

Premiul naţional pentru literatură cu caracter religios la secţiunea Volume va fi oferit de Ziarul Lumina al Patriarhiei Române.

Concursul pentru elevi

Concursul pentru elevi se va desfășura pe bază de manuscrise. Vor fi avute în vedere lucrări/creații de poezie și proză scurtă ale elevilor de la școlile gimnaziale din comuna Pârscov, județul Buzău (clasele V-VIII), şi elevi de la liceele din toată ţara (clasele IX-XII).

Participanții trebuie să trimită: 10 creații în versuri sau 3 lucrări de proză scurtă multiplicate (fiecare titlu) în 4 exemplare.

Acestea nu vor fi semnate de autori, ci vor avea menționat pe ele un motto, care se va regăsi și pe plicul mic în care va fi introdusă o notă scurtă, unde vor fi evidențiate datele personale ale concurentului: numele și prenumele, data nașterii, palmaresul literar, adresa și telefonul de contact, școala unde învață și clasa în care se află.

Lucrările, împreună cu plicul conținând datele autorului, vor fi introduse într-un plic mare, pe care se va menționa adresa destinatarului: Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău, str. Plantelor nr. 8 b – Pentru Concursul Național „Vasile Voiculescu”, categoria Elevi.

Elevii pot trimite lucrările până la 20 septembrie 2020, data poștei.

Premiile pentru elevi sunt următoarele: Premiul „Acasă la Vasile Voiculescu” pentru poezie – 500 de lei, acordat de publicistul Cristinel Popa; Premiul „Acasă la Vasile Voiculescu” pentru proză – 500 de lei, acordat de publicistul Cristinel Popa; Premiul „Vasile Voiculescu” pentru poezie – 800 de lei, acordat de Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”; Premiul „Vasile Voiculescu” pentru proză – 800 de lei, acordat de Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”; Premiul special pentru poezie – 600 de lei, acordat de scriitorul și regizorul de film Nicolae Cabel; Premiul editurii Alpha Buzău – tipărirea unui volum de proză sau poezie în 100 de exemplare (100 pagini) al unui autor din județul Buzău.

Concursul pentru autori consacrați

La secțiunea pentru volume de poezie, proză și publicistică se pot înscrie autori de volume apărute în perioada 1 septembrie 2019 – 1 septembrie 2020.

Lucrările, publicate în limba română, vor fi trimise prin poștă, pe adresa menționată mai sus, cu mențiunea: pentru Con­cursul național de creație literară „Vasile Voiculescu” – Volume.

În colet, alături de lucrări, se va introduce un scurt CV literar, menţionând datele de contact şi data apariției volumului. Fiecare autor va trimite 3 exemplare din vo­lu­mul cu care participă la concurs, dar un autor nu se poate înscrie decât cu un singur titlu. Nu sunt admise vo... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro