Biserica Ortodoxă Română aniversează 13 ani de la întronizarea ca Patriarh a Preafericitului Părinte Daniel
30.09.2020 ⋅ 0 comentarii
Moment de bucurie, sărbătoare și, de ce nu, o zi de bilanț a ultimilor 13 ani în sânul Bisericii Ortodoxe Române, odată cu plinirea acestui număr de ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel ca Patriarh.
Zile - prilej de bucurie și aniversare, în care Biserica noastră, în frumoasa ei alcătuire, își serbează Întâistătătorul sunt mai multe: fie că vorbim de ziua de naștere, de cea onomastică sau alte momente legate de evenimentele esențiale din viața Preafericii Sale, cum ar fi hirotonia întru Arhiereu sau altele. Astăzi, însă, este sărbătoarea oficială, pentru că este data în care a fost chemat spre cea mai înaltă treaptă de slujire, cea mai înaltă lucrare în sânul poporului român: aceea de a fi Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.
Zi care, așa cum este firesc, este așezată în primul rând la adăpostul rugăciunii ca formă de mulţumire plină de recunoștință adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate în viața Bisericii Ortodoxe Române şi a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei 13 ani de slujire patriarhală.
”Cu acest prilej, de la ora 9.00, se va săvârşi Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală, iar la ora 11.00 va fi oficiată slujba de Te Deum. În continuare, la ora 12.00, în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, se va desfășura un moment aniversar, în timpul căruia vor fi prezentate mesajele din partea reprezentanților autorităţilor de stat, precum și din partea altor instituţii publice.”, conform Biroului de presă al Patriarhiei Române.
Împreună-rugăciune de mulțumire la care vor participa și Ierarhii arădeni, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, care împreună cu ceilalți Ierarhi din cuprinsul țării, membrii Permanenţei Consiliului Naţional Bisericesc, membrii Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, precum și reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale și personalităţi ale vieţii publice şi culturale, vor face ca rugăciunea de mulțumire și recunoștință pentru binefacerile revărsate în viața Bisericii Ortodoxe Române şi a Preafericitului Păr... vezi mai mult
Sursa: Glasul Cetății