”Poveşti peste care nu poţi trece” - Campanie lansată de Salvaţi Copiii, pentru creşterea raportării conţinutului pornografic infantil din mediul online
10.02.2021 ⋅ 0 comentarii
Asociaţia ''Salvaţi Copiii'' a lansat, marţi, campania ''Unskippable stories''/''Poveşti peste care nu poţi trece'', ce urmăreşte creşterea gradului de conştientizare cu privire la fenomenul imaginilor care înfăţişează un abuz sexual asupra copiilor şi al importanţei raportării lor.
"Din studiile pe care Salvaţi Copiii le-a făcut, peste 61% dintre copii cu vârste între 12 şi 17 ani spun că s-au simţit inconfortabil ca urmare a unui material văzut pe Internet, materiale care au un conţinut violent, incită la violenţă sau au un caracter sexual explicit. Chiar dacă se declară deranjaţi de ceea au întâlnit online, de informaţiile pe care le-au văzut, foarte puţini copii au reacţie fie de a vorbi, fie de a găsi o cale de rezolvare", a declarat, marţi, la o dezbatere, Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al organizaţiei.
Ea a precizat că sub doi copii din zece au o reacţie la astfel de materiale şi a subliniat importanţa raportării de către adulţi a unor astfel de cazuri.
"Pornind de la ideea că este o realitate pe care nu o putem ignora, am realizat o serie de spoturi audio care vor fi rulate pe Youtube, pe Facebook, dar şi pe alte site-uri şi platforme online. Acestea reflectă realitatea crudă a copiilor care sunt victimele abuzului şi au fost realizate folosind vocile unor actori celebri ilustrând conversaţii care au loc între abuzatori şi victime, inspirate din cazuri reale", a informat Alexandrescu.
Potrivit unor studii ale "Salvaţi Copiii", din 2008 până în prezent, peste 540.000 de copii şi 151.000 de părinţi şi profesori au fost implicaţi direct în activităţi educaţionale, peste 8.000 de copii au beneficiat de activităţi de consiliere şi informare directă şi mai mult de 10.000 de sesizări au fost făcute pe linia specială de raportare.
"Doar în 2020 am cuprins în activităţile noastre peste 60.000 de persoane", a spus Alexandrescu.
"Pe lângă toate beneficiile evidente pe care internetul le-a adus în viaţa noastră, el a contribuit şi la apariţia unor pericole şi situaţii în care oamenii au de suferit, inclusiv copiii. Pandem...
vezi mai mult
Sursa: Glasul Cetății