Național Stire

Evaluare Națională 2021. Elevii au 15 minute în plus pentru completarea datelor de identificare și pot desena figuri geometrice

09.06.2021 ⋅ 0 comentarii

Elevii care vor susține Evaluarea Națională vor avea la dispoziție 15 minute pentru a completa caseta de identificare cu datele personale. Timpul de 120 de minute alocat pentru rezolvarea subiectelor va curge abia după aceea. Totodată, la proba de limbă română pot face corecturi, iar la matematică pot desena figuri geometrice în spațiul alocat rezolvărilor.

Precizările au fost transmise inspectoratelor școlare de către Ministerul Educației, adresa fiind făcută publică de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți - Învățământ Preuniversitar.

La probele scrise ale evaluării naționale elevii primesc subiectele în formă de broșură, putând să solicite şi pagini suplimentare dacă este cazul. Numerotarea paginilor se realizează de către profesorul asistent la predarea lucrării de către elev.  

Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute. Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare, conform prevederilor art.17 alin (10) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale.

Caseta de identificare se completează și se sigilează cu etichete. În caseta de identificare, centrul de examen se completează numai în cazul în care școala de proveniență a elevului este arondată altei unități de învățământ.

Elevii cărora nu le este suficient spațiul din broșură pentru răspuns pot solicita pagini suplimentare pe care pot continua redactarea răspunsului.

La sintaxa frazei, elevii pot sublinia cu creion, pix sau stilou fără să fie considerat semn

La proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuțe a literei asociate răspunsului considerat corect.

La proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns care constă ȋn marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontala a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect.

La proba de limba română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază.

Sunt permise marcajele pe figurile geometrice 

La proba de matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul II poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.

La figurile de la proba de matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

La proba de matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor."

Sursa: Digi24.ro

fashiondays.ro