Stire

2 iulie - Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate (World UFO Day)

02.07.2021 ⋅ 0 comentarii

În fiecare an, comunitatea OZN se reuneşte pentru a-şi sărbători convingerile. Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate (World UFO Day), marcată pentru prima dată în 2001, a fost creată de Organizaţia World UFO Day şi este adesea consemnată pe 24 iunie şi 2 iulie, deşi organizaţia a declarat ziua de 2 iulie ca fiind ziua oficială.

Ziua de 24 iunie marchează aniversarea uneia dintre primele apariţii de OZN-uri în Statele Unite, când Kenneth Arnold a raportat că a văzut nouă obiecte de mare viteză în formă de semilună lângă Muntele Rainier din Washington, în 1947, potrivit eu.thenews-messenger.com.

Ziua de 2 iulie marchează aniversarea incidentului OZN de la Roswell, care a avut loc tot în 1947.

Creatorii zilei susţin că aceasta a fost instituită pentru "a creşte gradul de conştientizare cu privire la existenţa indubitabilă a OZN-urilor şi, odată cu aceasta, a fiinţelor inteligente din spaţiul cosmic", menţionează eu.thenews-messenger.com.

Există multe moduri de a sărbătorii această zi, cum ar fi vizionarea de filme cu OZN-uri, sau discuţiile cu prietenii pe această temă. Organizaţia World UFO Day şi-a dedicat site-ul, www.worldufoday.com, informaţiilor despre OZN-uri, încercând să folosească cele mai veridice surse pentru a prezenta cele mai concludente dovezi existente.

Denumirea de UFO - unidentified flying objects (OZN - obiecte zburătoare neidentificate) a fost folosită în 1953 de Forţele Aeriene ale Statelor Unite ale Americii (United States Air Force - USAF), pentru a putea înregistra şi revizui toate cazurile în care în rapoartele oficiale figura un obiect zburător. În documentele guvernamentale, acest tip de obiect aerian, UFO sau uneori numit şi UFOB, are de obicei caracteristici aerodinamice, performanţe sau trăsături ciudate care nu sunt conforme în prezent cu niciun tip de rachetă sau aeronavă cunoscută de om.

În mod normal, OZN-urile sunt identificate ulterior sau explicate ca fiind fenomene naturale sau artificiale, dar, până se ajunge la această constatare, se păstrează titlul de OZN. Din clasificarea iniţială de OZN-uri, doar câteva dintre cazurile înregistrate de USAF au reuşit să îşi păstreze calificarea deplină de OZN.

CONTINUAREA AICI

melthdesign.ro/