Național Cultura Stire

Ediția jubiliară a Festivalului Internațional George Enescu aduce la București 32 de orchestre de top din 14 țări

03.08.2021 ⋅ 0 comentarii

În ciuda pandemiei și a problemelor impuse de aceasta, ediția jubiliară a Festivalului Internațional George Enescu va aduce la București 32 din cele mai apreciate orchestre la nivel mondial, din 14 țări de proveniență.  Cele mai multe orchestre de top vin din Marea Britanie și Germania, printre care London Symphony Orchestra, London Philharmonic OrchestraOrchestra Filarmonică Regală din LondraAcademy of St Martin in the Fields, Philharmonia London; precum și Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin dirijată de Vladimir JurowskiFilarmonica din München cu Valery Gergiev dirijor.

Din programul Festivalului fac parte și Orchestra Del Teatro Alla Scala din Milano, cu un program special și cu un dirijor care vine pentru prima dată în România, Andrés Orozco-Estrada; Orchestra Academiei Naționale Santa Cecilia din Roma cu Danielle Gatti dirijor; Orchestra Națională a Franței, dirijată de noul ei director, Cristian MăcelaruLes Dissonances, cu David Grimal director artistic și solist; Royal Concertgebouw Orchestra cu doi dirijori – Daniel Harding și Alan Gilbert, Rotterdam Philharmonic Orchestra, sub bagheta directorului artistic Lahav Shani, precum și Ansamblul Arpeggiata, împreună cu Christina Pluhar și contratenorul Philippe Jaroussky.

Vor fi prezente pentru prima oară pe scena Festivalului Enescu London Mozart Players, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Ungare, Orchestra Filarmonică din Zagreb și Orchestra de Stat din Atena.

Una dintre aparițiile interesante de la această ediție, de asemenea pentru prima dată la Festival, este Filarmonica Mării Baltice dirijată de Kristjan Järvi,. Recunoscută pentru concertele sale spectaculoase, precum și pentru faptul că muzicienii săi provin din întreaga regiune a Mării Baltice, orchestra fi prezentă la București cu două concerte deosebite, alături de două soliste de top: pianista Maria João Pires (pe 30 august) și violonista Viktoria Mullova (pe 31 august). Filarmonica Mării Baltice va avea în program și Simfonia nr. 2 în la major op. 17 de George Enescu.

De asemenea, în programul Festivalului se regăsesc și cele mai cunoscute ansambluri muzicale românești, cum sunt Orchestra și Corul Filarmonicii George Enescu, Orchestra si Corul Academic Radio, orchestrele Filarmonicilor din Iași, Timișoara, Sibiu, Cluj-Napoca și Bacău, precum și Orchestra Simfonică București, Orchetra Națională de Tineret și Orchestra de Cameră Radio. Orchestra Filarmonicii George Enescu va concerta în Gala de Deschidere a Festivalului sub bagheta dirijorului Paavo Järvi.

La concertele Academy of St. Martin In The Fields cu Joshua Bell, Orchestra Filarmonicii Regale din Londra cu Vasily Petrenko și Julia Fischer, recitalul susținut de Joyce DiDonato and Ensemble, Orchestra de Cameră Mahler cu Yuja Wang, și recitalul susținut de Maxim Vengerov și Polina Osetinskaya, biletele individuale s-au epuizat, singurele locuri disponibile în acest moment fiind în cadrul abonamentelor.

Bilete la Festivalul Enescu

Continuă vânzarea de bilete pentru această ediție jubiliară a Festivalului. Pregătirile pentru venirea celor peste 3500 de artiști sunt avansate, în ciuda pandemiei. Organizatorii reasigură faptul că Festivalul Enescu va avea loc în perioada 28 august – 26 septembrie și că toate concertele se vor desfășura în condiții de siguranță sanitară. În cazul excepțional în care un concert nu are loc, cumpărătorii își vor putea recupera banii pentru biletele la acel eveniment.

Accesul la Sala Palatului și la Sala Radio se va face cu îndeplinirea condițiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea săli... vezi mai mult

Sursa: Glasul Cetății

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Cetății
fashiondays.ro