Cine se poate programa pentru doza a III-a de vaccin şi ce paşi trebuie făcuţi
28.09.2021 ⋅ 0 comentarii
Astăzi a fost prima zi de vaccinare cu doza a III-a şi cum era şi normal, a început şi programarea în platformă. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Arad, programările se pot realiza pentru administrarea dozei de rapel (booster) cu unul dintre vaccinurile Pfizer sau Moderna, în centrele de vaccinare care administrează aceste două tipuri de vaccin.
„Sunt două condiții pentru vaccinarea cu doza de rapel (booster):
1. Două doze de vaccin administrate;
2. Să fi trecut 180 de zile de la a doua doză.
Toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu două doze (completă sau heterologă) și pentru care au trecut 180 de zile de la schemă completă se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru administrarea dozei de rapel (booster).
Indiferent dacă administrarea primelor două doze s-a realizat cu programare în platformă sau direct în centrul de vaccinare, toate persoanele care îndeplinesc cele două condiții se pot programa pentru doza de rapel (booster)”, a scris pe Facebook Horea Timiş, directorul DSP Arad.
În continuare acesta a prezentat paşii care trebuie făcuţi în vederea programării pe platformă pentru cea de a treia doză:
1.Vă autentificați în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro prin introducerea e-mailul-ui/CNP-ului și a parolei;
2. Selectați secțiunea„Beneficiari”:
- Pentru beneficiarii existenți în cont trebuie doar să accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;
- Pentru beneficiarii noi, accesați butonul „Adaugă beneficiar”, completați datele necesare, iar la final accesați pictograma „Programează pentru doza de rapel (booster)”;
3. Alegeți centrul de vaccinare cu tipul de vaccin dorit (Pfizer sau Moderna), data, intervalul orar, vizualizați sumarul de prezentare a programării și finalizați programarea;
4. La final, accesați secțiunea „Programările mele” pentru vizualizarea programării, respectiv pentru editarea sau anularea acesteia.
„Validarea îndeplinirii condițiilor pentru administrarea dozei de rapel (booster) se realizează prin interogarea Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV), unde sunt luate în evidență toate persoanele vaccinate în România;
Indiferent de statusul primelor două programări în platformă, se pot face programări pentru a III-a doza, dacă sunt respectate cele două condiții mai sus menționate.
Se consideră două doze, atât pentru persoanele care au făcut doza I și doza a II-a cu unul dintre vaccinurile Pfizer BioNTech, Moderna sau Astra Zeneca Oxford, cât și pentru persoanele care au făcut doza I cu unul dintre cele trei vaccinuri, iar doza a II-a, în funcție de recomandările medicale, cu un alt tip de vaccin dintre cele menționate.
În acest moment, persoanele vaccinate cu vaccinul Johnson&Johnson nu sunt eligibile pentru administrarea dozei de rapel (booster).
Alese mulțumiri specialiștilor de la STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru optimizarea platformei într-un timp record și pentru întregul suport acordat în cadrul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19”, a mai scris directorul DSP.
Foto: Arhiva