Stire

Materialele și componentele pentru Apple iPhone 13 Pro costă 570$

15.10.2021 ⋅ 0 comentarii

Apple a lansat luna trecută smartphone-urile din seria iPhone 13. Noile smartphone-uri sunt solicitate atât de mult încât compania a prelungit datele de livrare pentru noile comenzi de la sfârșitul lunii septembrie până la ultima săptămână a lunii octombrie.

Seria Apple iPhone 13 Pro vine cu specificații îmbunătățite, iar cei de la TechInsights au dezmembrat modelul iPhone 13 Pro cu stocare de 256 GB pentru a arunca o privire în interior. Acest lucru a dezvăluit mai multe informații interesante despre acest model.

Informațiile împărtășite de echipa de depanare a telefonului, via GizmoChina, arată că Apple iPhone 13 Pro vine cu 6GB de memorie RAM LPDDR4X. Aceasta este un tip de memorie ceva ceva mai vechi, deoarece este deja disponibilă o variantă mai nouă pentru memoria RAM - LPDDR5.

De asemenea, tot cu această ocazie am aflat că GPU-ul de pe iPhone 13 și iPhone 13 Pro pare să fie același, cu excepția numărului de bază. Modelul standard are un GPU cu 4 nuclee, în timp ce modelul Pro vine cu un GPU (procesor grafic) cu 5 nuclee. Este o abordare similară pe care Apple o adoptă cu noile sale dispozitive Mac alimentate cu M1, unde modelele low-cost au un GPU cu 7 nuclee, în timp ce modelele mai costisitoare dispun de GPU cu 8 nuclee.

Dezasamblarea a dezvăluit, de asemenea, că iPhone 13 Pro are o cameră cu o lățime de 1,7 µm, ceea ce înseamnă că are pixeli mai mari decât modelul Apple iPhone 12, care are 1,4 µm pixeli. Pe de altă parte, modelul Pro se mândrește cu o cameră largă cu 1,9 µm pixeli, față de cea de 1,4 µm a predecesorului său.

Compania folosește propriile cipuri, inclusiv A15, Audio Codec și Amplificatoare Audio. Alte componente provin de la furnizori precum Qualcomm, KIOXIA, NXP, STMicroelectronics, Texas Instruments, USI, Qorvo și Broadcom. Apropo, zilele trecute Bloomberg a menționat probleme de livrare a componentelor pentru Apple de la Broadcom și Texas Instruments. Aceasta înseamnă că există în principal o lipsă de componente wireless (de la Broadcom), în timp ce Texas Instruments furnizează un cip necesar pentru funcționarea ecranelor OLED.

Costul pentru materialele și componentele lui iPhone 13 Pro se ridică la aproximativ 570 de dolari, adică peste cei 548$ cât a costat compania Apple să producă modelul iPhone 12 Pro. Prețurile crescute se datorează cipului mai scump, memoriei NAND și subsistemului de afișare, precum și costului crescut al carcasei principale. Rețineți că prețurile nu includ alte costuri asociate, cum ar fi software-ul, forța de muncă, transportul etc.

Raportat la prețul de vânzare pentru Apple iPhone 13 Pro, acest lucru înseamnă că Apple vinde acest telefon de 1,9 ori costul de fabricație al telefonului.

Sursa Foto: techinsights.com


 

melthdesign.ro/