Renovarea curții cu bani puțini: 5 ponturi budget-friendly
15.11.2021 ⋅ 0 comentarii
Curtea este zona ta de relaxare, după o zi încărcată, dar și mediul mediul primitor și protectiv adiacent locuinței tale. Dacă simți că designul actual al curții tale nu te satisface pe deplin, iată 5 poturi practice pe care le poți implementa pentru o curte frumoasă, cu un buget redus.
Zonele de acces trebuie să fie principalele destinații vizate de schimbări atunci când acestea au suferit deteriorări sau când dorești să renovezi curtea estetic și funcțional. Dacă vrei o alternativă accesibilă la betonul amprentat, care este mai scump, a pavajelor din lemn sau a celor clasice, atunci amenajează cu piatră cubică aleile sau perimetrul din jurul locuinței, precum și căile principale de acces.
Piatra cubică este excelentă pentru că se montează ușor, este relativ ieftină, disponibilă într-o varietate de modele și culori, rezistentă la umiditate, căldură, îngheț și trafic intens. De exemplu, pentru un proiect plin de personalitate, poți amenaja curtea cu piatră cubică de diferite culori, sub forma unor alei șerpuite care se intersectează între ele.
În loc să schimbi gardul, poți opta pentru un proces de reconstrucție, vopsire și lăcuire, care să-ți permită să te bucuri de același gard, dar într-o formă îmbunătățită, pentru care nu va trebui să plătești foarte mult.
O alternativă pentru a schimba designul acestuia poate fi transformarea sa într-un gard verde, prin plantarea de flori cățărătoare. Pe lângă aspectul remarcabil pe care îl vei oferi gardului, curtea ta se va putea bucura și de un plus de protecție în ceea ce privește ochii curioșilor.
Te poți bucura de un loc unic de relaxare în colțul preferat al curții tale optând pentru un proiect creativ de amenajare în cadrul căruia să reutilizezi tot ceea ce îți stă în putință.
De exemplu, cu o bormașină și niște plăci de lemn poți să construiești o masă și o bancă lungă sau pentru un mediu de relaxare inventiv poți folosi 2 - 3 butoaie deasupra cărora să amplasezi un blat din lemn masiv lăcuit. Poți adăuga măsuței o pereche de tabureți sau scaune metalice pentru a te bucura de un spațiu relaxant și confortabil într-o companie agreabilă.
Un alt lucru pe care poți să îl faci este să recondiționezi canapeaua veche și să o așezi în curte, dar ferită de intemperii sau să înlocuiești clasica zonă de relaxare cu un hamac pentru a te bucura de mai mult confort. Toate acestea nu antrenează costuri mari, ci doar timp, creativitate și implicare din partea ta.
Delimitându-ți curtea vei putea obține un aspect mult mai îngrijit și te vei putea organiza mai ușor atunci când te relaxezi sau când realizezi activitățile curente de grădinărit.
În detrimentul variantei tradiționale de delimitare cu ajutorul gardurilor care pot fi mai scumpe dacă le construiești de la zero, te poți folosi de gardurile din plante sau de ghivece cu flori.
În renovarea curții cu buget mic nu trebuie să omiți și importanța sistemului de iluminat. Cu cât curtea este mai generoasă, cu atât consumul energiei tradiționale va fi mai ridicat. De aceea îți recomandăm să înlocuiești sistemul clasic cu soluții alternative eco-friendly precum lampioanele, lămpile solare, felinarele sau spot-urile integrate în pavaj. Desigur, poți să optezi și pentru panouri solare pentru a reduce costurile.
Prin urmare, renovarea curții cu un buget redus poate oferi o nouă fața zonei exterioare, fără a fi necesar să faci compromisuri financiare semnificative. Ideal este să-ți conturezi o schiță de amenajare ținând cont de nevoi și dorințe înaintea implementărilor propriu-zise. Bugetul pe care îl ai la dispoziție folosește-l pentru elementele esențiale din curte (cum ar fi pavajul, gardul și iluminatul), iar apoi completează decorul cu soluții DIY sau cu produse din comerț la preț rezonabil.