Renovarea apartamentului pentru chiriași: 6 etape
03.02.2022 ⋅ 0 comentarii
Închirierea apartamentelor aduce un venit în plus proprietarilor, însă pentru ca acest lucru să se realizeze este nevoie în primă fază ca aceștia să ofere confort chiriașilor. Iată care sunt etapele de renovare a apartamentelor pentru a fi pregătite pentru închiriere, oferind așadar toate condițiile necesare.
Pentru că o locuință trebuie să funcționeze ireproșabil atât în timpul verii, cât mai ales în timpul iernii, este necesară verificarea instalației termice. Pentru un plus de confort, dacă aceasta nu există, se poate instala o centrală termică pentru a asigura confortul dorit atât la nivel de temperatură, cât și în ceea ce privește apa caldă. Poți găsi centrale termice de calitate chiar și fără să investești o avere, doar că trebuie să te documentezi pentru a vedea care sunt caracteristicile tehnice pe care le oferă acestea.
O centrală termică poate părea o investiție substanțială, însă trebuie să te gândești că aceasta este pe termen lung și va oferi condiții optime de locuire.
Dacă vrei să te asiguri că le oferi chiriașilor tăi un spațiu perfect pentru a fi locuit, atunci va trebui să ai de asemenea în vedere și schimbarea tâmplăriei. Dacă tâmplăria este veche, este din lemn, are defecte sau imperfecțiuni, atunci este nevoie să o schimbi. Vei vedea că există o multitudine de modele din care poți alege, iar la nivel de geamuri, tehnologiile moderne oferă confort sporit și protecție împotriva condensului.
Pardoselile în general trebuie să ofere posibilitatea chiriașilor de a-și desfășura activitatea într-un mod sigur și confortabil. Poți opta pentru parchet, în zonele de living sau în dormitoare și poți alege gresie pentru zonele de bucătărie, baie sau hol. Este important să finisezi în mod corect legătura dintre aceste tipuri de pardoseli tocmai pentru a fi sigur că acestea vor fi întreținute cu ușurință, fără a se deteriora în timp. Dacă nu vrei să investești foarte mulți bani la nivelul pardoselilor, atunci poți folosi vinil modular, cu aspect de parchet sau de placă ceramică.
Pentru a asigura confortul, dar și siguranța utilizatorilor, este nevoie și de îmbunătățiri la nivelul ușii. Optează pentru uși metalice pentru intrare, deoarece acestea au sisteme de închidere performante, care nu permit efracția.
În unele cazuri poate fi necesară și schimbarea ușilor de interior. Pentru acestea trebuie să ai în vedre, pe lângă design și dimensiuni, materialul și deschiderea.
Cu siguranță din etapele renovării nu pot lipsi elementele de împrospătare la nivelul pereților. Pentru a crea un mediu igienic, se recomandă aplicarea unei vopsele lavabile sau a unei tencuieli de interior la cel puțin doi ani, cu recurență. Pentru a aplica vopseaua este nevoie de o curățare temeinică a substratului, în speță a peretelui, de repararea fisurilor și de aplicarea unei amorse și a unei vopsele lavabile. În acest fel vei împrospăta aerul locuinței, iar aceasta va fi pregătită pentru a primi noii chiriași.
Caloriferele sunt elemente de încălzire la care trebuie să fii atent, deoarece în unele cazuri ele se pot deteriora din cauza uzurii, fără a semnala acest lucru. Cel mai indicat, dacă te hotărăști să îți închiriezi apartamentul este să ai în vedere înlocuirea caloriferelor din fontă cu unele din oțel sau aluminiu, aceste fiind mai estetice, dar și cu mult mai eficiente la nivel de randament termic.
Pregătirea unei locuințe pentru chiriași înseamnă de fapt mai mult decât o curățenie generală, iar uneori investițiile se pot ridica la un nivel destul de mare. Totuși, dacă alegi cu grijă elementele pe care vrei să le renovezi sau schimbi vei vedea că aceste investiții te vor scuti de bani plătiți ulterior pentru reparații sau pentru intervenții urgente. Alege acele tipuri de lucrări necesare pentru asigurarea confortului și oferă chiriașilor tăi un loc în care să poată locui cu plăcere.