Preparare si distribuire a hranei pentru persoane aflate in risc de saracie
01.10.2022 ⋅ 0 comentarii
Arhiepiscopia Aradului a dat startul, in data de 6 decembrie 2021, unei activitati importante pentru comunitatea locala, prin implementarea proiectului "Cantina Sfântul Nicolae - serviciul masa pe roti pentru bunicii comunitatii". Proiectul isi propune sa reduca numarul de persoane in situatii de vulnerabilitate din Arad, prin dezvoltarea activitatii cantinei Sfântul Nicolae ca centru de preparare si distribuire a hranei pentru persoane aflate in risc de saracie. Astfel, 170 de varstnici din zona beneficiaza de o masa calda zilnica.
Proiectul are o durata de 30 de luni, pana la data de 27 decembrie 2022 si este finantat prin Fondul Social European, prin Programul Operational Capitalul Uman 2014-2020, Axa prioritara 4 – Incluziunea sociala si combatarea saraciei, Domeniul Major de intervenit 4.4. – Reducerea numarului de persoane apartinand grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/medicale/socio-profesionale de formare profesionala adecvate nevoilor specifice in vederea integrarii socio-profesionale.
Valoarea totala eligibila a proiectului este de 2.742.882,60 lei, iar intreaga suma reprezinta asistenta financiara nerambursabila. Obiectivul general este de a imbunatati calitatea vietii persoanelor in varsta, prin reducerea numarului celor aflate in situatii de vulnerabilitate, prin dezvoltarea de servicii sociale si medico-sociale adecvate.
In cadrul proiectului, s-a renovat si dotat cu echipamente performante cantina sociala, s-au achizitionat 2 autoutilitare in sistem de leasing operational si s-a infiintat un serviciu mobil de distribuire a hranei de tipul masa pe roti. Acest serviciu va fi asigurat timp de 24 de luni, pe perioada proiectului, si cel putin 6 luni dupa finalizarea acestuia.
Serviciile sunt adresate persoanelor de peste 65 de ani din Arad, identificate prin resurse proprii cat si cu sprijinul autoritatilor locale, care se afla in incapacitatea de a-si asigura traiul zilnic ca urmare a deficientelor fizice, a bolilor si a saraciei. Scopul final al proiectului este de a identifica si alte masuri de sprijin necesare in vederea integrarii socio-economice a celor 170 de persoane varstnice, astfel incat sa se ajute comunitatea sa depaseasca starea actuala de risc si marginalizare.
Detalii şi modalităţi de implicare aici: www.masaperoti.com