Sănătate

Uleiul de nucă - o sursă bogată de nutrienți și antioxidanți pentru un stil de viață sănătos

08.05.2023 ⋅ 0 comentarii

Uleiul de nucă este un aliment cu beneficii importante pentru sănătate, fiind bogat în acizi grași omega-3, vitaminele B1, B2 și B3, vitamina E și niacina. Consumul regulat de ulei de nucă poate ajuta la prevenirea mai multor tipuri de boli, cel mai important avantaj fiind reducerea riscului de afecțiuni cardiace coronariene.

Uleiul de nucă este o sursă excelentă de seleniu, fosfor, magneziu, zinc, fier și calciu, fiind bogat în fitonutrienți și antioxidanți. Acești nutrienți sunt importanți pentru eliminarea toxinelor și a diverselor substanțe nocive din organism, care sunt asociate cu dezvoltarea cancerului.

De asemenea, uleiul de nucă este benefic pentru sănătatea inimii datorită nivelului ridicat de acid alfa-linoleic, un tip de acid gras omega-3, care ajută la îmbunătățirea sănătății vaselor de sânge, stimulând o funcționare adecvată a inimii și reducând riscul de boli cardiace.

Uleiul de nucă poate fi folosit în diverse feluri de mâncare, fiind recomandat pentru a oferi un gust deosebit salatelor, pastelor sau preparatelor din pește sau carne. Este important să se păstreze uleiul de nucă într-un loc răcoros, ferit de lumină sau refrigerat, pentru a preveni răncezirea.

fashiondays.ro