Stire

Asociația Citizenit vă invită la Festivalul Particles între 2-4 iunie în Noul Parc Micălaca. Se anunță 3 zile intense de concerte, ateliere, expoziții și activități pentru copii

24.05.2023 ⋅ 0 comentarii


Suntem bucuroși să vă anunțăm activitățile ediției a cincea a Festivalul Particles organizat în Noul Parc Micălaca în perioada 2-4 iunie!

Festivalul Particles revine în oraș sub alte culori și cu inițiative noi pentru locul de desfășurare al festivalului: Noul Parc Micălaca. La cea de-a 5-a ediție a festivalului invităm comunitatea locală, locuitori din Arad și Timișoara și nu numai, la 3 zile intense de concerte, ateliere, expoziții, lecturi, proiecții de film și activități în natură dedicate copiilor și familiilor. Prin această ediție propunem redescoperirea unui spațiu cu potențial cultural și natural, pe care sperăm să îl îmbogățim printr-un program divers cu muzică live și artă contemporană.

Pe parcursul celor 3 zile vor avea loc 5 ateliere diferite la care arădenii sunt invitați să participe și să-și descopere creativitatea: Pictează cerul - Atelier de artă experimentală cu Anca Raluca (vineri 2 iunie), Liriclip - Atelier de videopoeme cu Andrei Doboș (vineri 2 iunie și sâmbătă 3 iunie), Atelier de teatru cu Timeea Pădurean (sâmbătă 3 iunie), Atelier de reciclare materiale cu Onek (duminică 4 iunie) și Atelier de percuție cu Tudor Teodoresc (duminică 4 iunie). Înscrierile se pot face până la data de 31 mai, prin completarea formularului: https://forms.gle/RhvhTMCzNF7Ae8Eu6.

De asemenea, pe întreg parcursul festivalului, publicul va avea posibilitatea să se bucure de experiența unor serii de instalații sonore și vizuale ca Sound of the recycled – instalație interactivă audio semnată de Psihodrom, Înecarea Operei – happening mise-en-Seine de reVoltaire sau de Colțul de pian adus de Daria Bădiță-Nistor. 

Pe lângă atelierele și expozițiile din Noul Parc Micălaca, arădenii vor putea asista la performance-ul Rădăcini de și cu Lonetta Maier (alături de care vor putea să practice și clase de Yoga în natură) și vor avea ocazia să asiste la o serie de lecturi cu scriitorii Cristina Alexandrescu și Răzvan Andrei.

Anul acesta, festivalul își deschide porțile spre un segment mai larg de public, așteptându-i pe arădeni cu mic cu mare să observe luna, planetele, roiurile de stele și galaxii prin Telescop cu Astroclubul Galaxis (vineri 2 iunie); să asiste la demonstrații de dresaj canin cu Nikarad (duminică 4 iunie); iar copiii și tinerii vor putea participa la jocuri în natură  alături de echipa Enjoy the Ride (2 și 3 iunie) și de Cercetașii României - Centrul local Phoenix (4 iunie).

Serile ediției a cincea Particles vor fi acompaniate de concerte de muzică live unde vor urca pe scenă artiștii: Comuna 30, IIOANA și LVX Machina (vineri 2 iunie); Mimi  Sălăjan, Zimbru și Omul cu șobolani (sâmbătă 3 iunie) și Sounds of Om (duminică 4 iunie).

“Prin tematica abordată la această ediție a festivalului Particles ne dorim totodată să atragem atenția asupra importanței Mureșului pentru Arad, a integrării peisajului natural în spațiul urban, a celebrării, protejării și valorificării biodiversității existente în zona de desfășurare a activităților. În contextul accelerării fenomenelor de încălzire globală și pătrunderii efectelor acestora din ce în ce mai pronunțat în viața noastră cotidiană, credem că este de importanță vitală să aducem în discuție, în spațiul public, aceste teme, și a modurilor prin care noi ca indivizi participăm, influențăm și modelăm comunitățile din care facem parte și locurile în care trăim.” - Oana Tarce, membru al Asociației Citizenit.

Festivalul are loc anul acesta în Noul Parc Micălaca.

Intrarea la toate evenimentele din cadrul festivalului este liberă.

Particles este un proiect al Asociației Citizenit. Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro