Stire

Arădeni la URGENȚE din cauza caniculei

15.07.2024 ⋅ 0 comentarii


Temperaturile ridicate din ultima săptămână au început să facă victime, anunță reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

20 de cetățeni au necesitat asistență medicală de urgență, trei dintre ei fiind internați pentru supraveghere medicală de specialitate.
Opt arădeni s-au prezentat singuri în Unitatea de Primire Urgențe, iar ceilalți au fost transportați cu ambulanțele Serviciului de Ambulanță Arad și SMURD, acuzând, stare generală de rău, deshidratare, senzație de amețeală...

Medicii ne recomandă să evităm expunerea la soare mai ales între orele 11.00-17.00, să bem multă apă, „Beți multă apă și nu foarte rece, hidratarea corespunzătoare este esențială în această perioadă caniculară! Consumați fructe și legume deoarece conțin atât vitamine și minerale, cât și o cantitate mare de apă. De asemenea, evitați expunerea la soare și pe cât posibil rezolvați problemele cotidiene cât mai dimineață posibil. Temperaturile ridicate afectează, în primul rând, persoanele de peste 60 de ani și pe cele care sunt diagnosticate cu diferite afecțiuni medicale, în special cardiace și neurologice”, precizează dr. Cătălin Hreniuc, director medical SCJU Arad.

Emis la sfârșitul săptămânii trecute, codul roșu de caniculă care afectează și județul Arad a fost prelungit până marți și extins de Administrația Națională de Meteorologie. 

„În cea mai mare parte a țării, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33...36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale”, informează meteoromania.ro, site-ul ANM. 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro