Sport Stire

Dennis Man  și Mircea Rednic vor primi TITLUL PRO URBE la Zilele Aradului; vezi ce alte titluri și distincții vor fi acordate

19.07.2024 ⋅ 0 comentarii


Primăria a anunţat, ieri, deschiderea procedurii de transparenţă decizională în cazul proiectului de hotărâre privind conferirea unor titluri și distincții cu prilejul „Zilelor Aradului”, ediția 2024, proiect inițiat de consilierii locali Antoanela-Luciana Naaji, Florin Ilioni, Csilla Aur, Bognar Levente Bognar, Ioan-Cătălin Costea, Ovidiu Toma și Cristian Galea.

Potrivit proiectului, TITLULUI  DE CETĂȚEAN DE ONOARE AL MUNICIPIULUI ARAD va fi conferit prof. univ.dr. Octavian-Marius CREȚU, medic chirurg și personalitate academică de renume, în semn de recunoaștere a valorii profesionale incontestabile prin care a contribuit în mod pregnant la sporirea vizibilității Municipiului Arad în țară și în străinătate.
În ceea ce privește TITLUL PRO URBE, acesta va fi conferit lui DENNIS MAN, nume de referinţă al fotbalului național și internațional, pentru contribuţia la promovarea imaginii Municipiului Arad, în țară și în străinătate; lui MIRCEA REDNIC, prestigios antrenor cu merite sportive deosebite, pentru dăruirea şi implicarea cu care sprijină sportul arădean de performanţă și lui ROBERTO SPERANDIO, consul onorific al Italiei, pentru merite deosebite în susținerea mediului de afaceri și în promovarea şi consolidarea relaţiilor dintre Municipiul Arad şi comunitatea italiană.
De asemenea, se va acordat TITLUL DE EXCELENȚĂ pentru merite profesionale deosebite și pentru interesul consecvent de promovare a Municipiului Arad, următoarelor personalități:
În domeniul LITERATURII
MARIA TOTH - scriitoare, în semn de recunoaștere a activității literare valoroase.
În domeniul ARTEI VIZUALE
LINDA BARKASZ - artist plastic, pentru contribuția la ridicarea prestigiului artei arădene la nivel național și internațional;
ADRIANA CHIRIȚĂ - artist plastic, pentru sensibilitatea stilistică cu care a pus în valoare arta la nivelul Municipiului Arad;
DIANA – ROXANA SERGHIUȚĂ – POPA - artist plastic, pentru realizările artistice valoroase din întreaga activitate.
În domeniul ARTEI DRAMATICE
RADU CAZAN – actor, pentru dăruirea cu care a slujit scena teatrului arădean.
În domeniul ÎNVĂȚĂMÂNTULUI
PAVEL-ANTONIU MARTIN, istoric, analist politic și jurnalist, pentru merite profesionale remarcabile, precum şi pentru interesul consecvent de promovare a istoriei locale;
FRANCISC SCHMIDT, pentru rezultate remarcabile obținute la nivel național și internațional în formarea și educarea tinerilor în spiritul valorilor și principiilor sportive.
În domeniul MASS-MEDIA
OVIDIU PĂCURARIU - Post mortem - cronicar sportiv, pentru implicarea
cu dăruire în promovarea sportului arădean de performanță.
În domeniul SPORTULUI
CRISTIAN PĂCURAR - antrenor, pentru pasiunea și profesionalismul dovedite în obținerea performanțelor fotbalistice arădene;
RADU-IOAN SĂBĂU - antrenor, pentru rezultate sportive remarcabile.
Alte domenii
IRMA SZABÓ-FERENCZ – Post mortem - muzeograf, pentru păstrarea și îmbogățirea patrimoniului mobil artistic arădean.
DIPLOMĂ DE ONOARE:
DANIEL BOCA – fotograf, pentru creația artistică prin care a făcut vizibil patrimoniul imobil al Municipiului Arad.

Documentaţia poate fi consultată: pe pagina de internet a instituţiei,  accesând acest link , la sediul instituţiei, la Serviciul Relaţii cu Publicul, asociații de proprietari, camera 5, luni, marți, miercuri între orele  08:30 – 16:00, joi între orele 08:30 - 17:30, vineri între orele 08:30 - 13:30. Proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Serviciul Relaţii cu Publicul, asociații de proprietari al instituţiei.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ supus procedurii de transparenţă decizională se pot depune până la data de 29.07.2024 prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituţiei, la acest link, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: dezbaterepublica@primariaarad.ro sau prin poştă, pe adresa Primăriei Municipiului Arad, Bulevardul Revoluţiei, nr. 75.
Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituției, la acest link , în Registrul pentru consemnarea propunerilor.
Nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris va fi justificată în scris.
Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act normativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 19.08.2024.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro