Stire

Câți bani alocă municipalitatea pentru exproprierea unui teren necesar pentru amenajarea parcului din zona UTA

22.07.2024 ⋅ 0 comentarii


Autoritățile municipale se pregătesc să exproprieze un teren de aproape 2.000 de metri pătrați necesar pentru realizarea parcului care urmaeză să prindă contur în zona UTA.

În acest sens, pe masa consilierilor locali se va afla cu prilejul ședinței extraordinare de mâine un proiect de hotărâre care vizează declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul care face parte din proiectul de utilitate publică de interes local „Amenajare Parc Zona UTA”.   „Se aprobă ca justă despăgubire pentru imobilul proprietate privată situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică “Amenajare Parc Zona UTA”֦ suma estimată a despăgubirilor ce va fi alocată din bugetul local al Municipiului Arad, compusă din valoareaindividuală aferentă despăgubirilor estimate, în valoare totală de 890.413,27 lei, care se alocă de la bugetul local”, se arată printre altele în proiectul de hotărâre. Conform documentului, suma urmează să ajungă la dispoziția proprietarului în 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii. „Planul cu amplasamentul de expropriere și Lista imobilelor ce vor fi expropriate se aduc la cunoștință publică prin afișare la sediul Consiliului Local al Municipiului Arad, precum și  prin publicare pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Arad”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Mai trebuie spus că suprafața totală de teren afectata de coridorul de expropriere este de 5.150 mp, dar restul terenurilor fac parte din domeniul public al municipiului.

Potrivit proiectului prezentat arădenilor de autoritățile locale, noul parc va dispune de o zonă destinată fotografiilor și de una pentru practicarea fitness-ului în aer liber.  În zona centrală se are în vedere amenajarea unei fântâni arteziene cu jocuri de apă şi lumini. Totodată se propune  realizarea de alei pietonale (dotate cu bănci de odihnă și coșuri de gunoi) și piste de biciclete, reabilitarea peisageră a zonei, prin toaletarea vegetației existente și plantare de material dendrologic nou,  asigurarea iluminatului ornamental și realizarea unui sistem wi-fi.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro