Stire

Noaptea minții: activiștii pentru drepturile animalelor din Italia au împiedicat uciderea unui urs care a atacat un turist spunând că poate fi trimis în România; aici poate ataca câți oameni vrea...

23.07.2024 ⋅ 0 comentarii


Activişti pentru drepturile animalelor au reuşit să obţină în instanţă oprirea aplicării unui ordin emis de preşedintele provinciei italiene Trento care prevedea împuşcarea unui urs care a atacat un turist ce se plimba într-o pădure, scrie realitatea,net, care citează agenţia EFE.

Preşedintele regional al provinciei, Maurizio Fugatti, emisese duminică un ordin de ucidere a ursului însoţit de probele conform cărora ursul "Kj1" este responsabil pentru atacul asupra turistului. În aceste condiţii, organizaţiile de protecţie a animalelor au propus transferul ursului în România. Avocata grupului „Onlus" pentru protecţia animalelor, Francesca Patanella, a susţinut că în România "sunt pregătiţi să primească ursul" şi a calificat drept "inutil" ordinul de împuşcare a acestuia, "dat fiind că există o alternativă de transfer, aşadar uciderea nenecesară a unui animal poate fi considerată un delict".

Intrați AICI pentru detalii.

Dacă într-adevăr o entitate din România a acceptat să primească ursul agresiv ne întrebăm cine este „geniul Carpaților” care o păstorește și ce urmărește de fapt, având în vedere probleme care sunt în momentul de față în țară cu urșii care s-au înmulțit necontrolat. 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro