Stire

A fost deschisă expoziția ”Salonul de vară” 2024 la Sala CLIO

09.08.2024 ⋅ 0 comentarii


A fost deschisă expoziția ”Salonul de vară” 2024, eveniment organizat de Asociația ”Ion Andreescu” Arad în parteneriat cu Complexul Muzeal Arad, bucurându-ne de spațiul generos al sălii ”Clio” a Muzeului de Artă Arad.

Publicul iubitor de frumos are posibilitatea să admire, în cadrul acestui eveniment, 78 de lucrări de artă plastică, creațiile celor 35 de artiști expozanți, dedicați pasiunii lor pentru artele frumoase, artiști cu inspirație și multă creativitate care au reușit prin trăirile lor sufletești să transforme pânzele albe și terne, în opere de artă, asemeni grădinarului care transformă un teren nefertil, lipsit de viață într-o grădină vie, magică și de poveste.

Inspirația și creativitatea expozanților justifică diversitatea și bogăția cromatică în expoziție, bucurându-ne vizual cu teme precum peisajul, natura statică, portretul, compoziția, citadine, tema florală și abstractul.

Multiplele tehnici abordate de artiști contribuie și ele la frumusețea acestei expoziții, tehnicile folosite sunt: uleiul și acrilicul pe pânză și pe carton, acuarela, pastelul, grafica, fotografia, tehnica mixtă și sculptura.

Singura lucrare de sculptură prezentă în cadrul evenimentului, este creația artistului vizual Estera Kertész, este realizată din lut pentru olărit cu patină de ceramică, titlul lucrării este ”Silva Mater, 2024” și reprezintă un personaj de basm, ocrotitoarea pădurilor, a animalelor, a naturii în general, este antiteza Mumei Pădurii și analogă cu Sfânta Vineri din basme. Pe cap, personajul are creată cu multă delicatețe o pălărie sub forma unei ciuperci de copac.

Toți artiștii expozanți în cadrul acestui eveniment, este evident că sunt animați de talent, creativitate, pasiune dar și de mult-mult studiu. Fiecare lucrare prezentă în expoziție ne spune povestea ei, poartă o bucățică din sufletul celui care a creat-o.

Dacă ne-am întreba ce este arta am putea spune că o găsim în orice activitate care ne schimbă frecvența minții, orice ne deschide inima și sufletul, orice ne oferă trăiri interioare vindecătoare, orice ne dă speranță, curaj și încredere să ne întoarcem în realitatea de zi cu zi și să mergem mai departe în această călătorie a noastră pe Pământ.

Arta e cea care ne dă noi emoții și sentimente pe care doar admirând și trăind arta le putem experimenta. Fie că e vorba de pictură, film, muzică, teatru, sculptură etc., fie că vizităm un muzeu celebru, senzația de bucurie și de transformare pe care o trăim experimentând acestea, este cu adevărat minunată.

Într-o lume marcată de conflicte și tensiuni arta este un balsam pentru sufletele noastre, ea este benefică atât celui care o creează cât și celui care o contemplă.

Această expoziție ne oferă ocazia să sărbătorim viața și diversitatea, artiștii ne invită să ne deschidem sufletele și să vedem realitatea prin ochii lor, să ne imaginăm o viață mai bună și să alegem pacea și echilibrul.

Felicitări expozanților pentru aceste minunate lucrări, pentru tenacitatea lor și pentru că ne-au oferit oportunitatea de a contempla lumea prin ochii și sufletul lor!

Mulțumim gazdei noastre Complexul Muzeal Arad!

Mulțumim publicului nostru prezent la vernisaj!

Mulțumim artiștilor fotografi Mircea Octavian Boran și Ferenc Kurunczi!

 

Invităm toți iubitorii de frumos să viziteze expoziția ”Salonul de vară” 2024, la Sala ”Clio” a Muzeului de Artă Arad, care va fi deschisă publicului în intervalul orar 09.00-17.00, în fiecare zi cu excepția zilei de luni!

Vă așteptăm cu drag și vă dorim să vă bucurați de fiecare lucrare expusă și să descoperiți mesajele pe care le transmit aceste creații!

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro