Stire

Autoturism fără șofer, bântuind pe străzile Aradului

12.08.2024 ⋅ 0 comentarii


P(r)oza zilei: Autoturism fără șofer, bântuind pe străzile Aradului

Ca la aproape fiecare sfârșit de săptămână și în noaptea de Sâmbătă spre Duminică Poliția Rutieră împreună cu RAR (Registrul Auto Român) a făcut în centrul orașului o razie de depistare a conducătorilor auto ce conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive (droguri, pe românește spus).

De astă dată însă brigada complexă de control rutier a fost însoțită și de jurnaliști de la principalele site-uri și bloguri arădene.

(A lipsit doar arhicunoscutul condeier Bacil de pe Mureș, țintuit de câteva luni pe tronul WC-ului de o diaree verbală, rezistentă la orice fel de argument rațional, pardon, pastilă de imodium ori furazolidon!).

Acțiunea cu pricina s-a desfășurat după o rutină devenită deja obișnuință, până în momentul fatal, în care orologiul din Turnul Primăriei a bătut solemn miezul nopții și imediat apoi din turn a început să se audă persuasiv cântecul ”Duminica întunecată”, melodie compusă în anii 1930 de către pianistul maghiar Rezso Sereș și care a declanșat atunci o avalanșă de sinucideri în întreaga lume, (normal, inclusiv compozitorul s-a spânzurat în cele din urmă!), încât ”melodia blestemată” a fost interzisă ulterior până și de către megatolerantul BBC!

Ei bine, în momentul în care se stingeau și ultimele acorduri subliminale ale cântecului, ivit parcă de nicăieri, pe B-dul Revoluției și-a făcut apariția un autoturism SEAT, cu numere nemțești, ceva mai greu de reținut pentru noi, latinii, dar care se terminau cu ... von KLEIST.

La semnalele agentei de circulație autovehicul a tras pe partea dreaptă și a oprit exact în fața lanțurilor ornamentale din dreptul Primăriei, numai că în momentul în care tânăra agentă de la Rutieră s-a apropiat de portiera autoturismului, geamul s-a lăsat încet în jos și fata a constatat cu surprindere că la volan nu se afla nimeni.

Imediat însă, o voce sintetică, venită de la bordul SEAT-ului, a limpezit misterul, explicând asistenței că este vorba despre un autoturism fără șofer, o mașină condusă de AI (Inteligența Artificială), pornită de la Berlin într-un tur al fostelor provincii ale Imperiului Austro-Ungar.

Auzind acestea întreaga brigadă compexă de control rutier, (plus jurnaliștii & bloggerii acreditați), a izbucnit în râs la unison, că doar nu se punea problema să pui Inteligența Artificială să sufle în fiolă !!!

Numai că, după ce vehiculul fără șofer s-a pierdut în întunericul nopții, un jurnalist din echipă, suferind de tulburare bipolară, desigur, s-a pus să verifice numărul mașinii (BHW von KLEIST) pe internet și nu mică i-a fost tristețea când a citit într-un articol, cum că acest autoturism a plonjat intenționat în urmă cu 10 ani de pe Podul Traian (construit pe vremea Imperiului Chezaro-Crăiesc) în apele tulburi ale Mureșului.

Și Poliția Rutieră a găsit atunci în casetofonul de la bordul mașinii o înregistrare în care o voce sintetică  preciza că perechea sinucigașă, aflată pe scaunele din față în autoturism,  își asuma producerea accidentului!

 

P(r)ozeur: Vasile de Zărand


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro