Stire

Fiii satului Prunișor, la a III-a ediție

16.08.2024 ⋅ 0 comentarii


În organizarea Parohiei Ortodoxe Prunișor și Primăriei Orașului Sebiș se va desfășura, în 17-18 august, a III-a ediție a sărbătorii „Fiii satului Prunișor”.

Programul va începe sâmbătă, 17 august, de la ora 17, cu așteptatul meci între „Tineri” și „Bătrâni” care, în acest an, ajunge la a 22-a ediție. Organizatorii ne spun că va fi urmat, și de această dată, de tradiționala repriză a 3-a, la care intră în teren și fanii celor două formații iar„prelungirile” vor ține până târziu în noapte.

A doua zi, duminică 18 august, cei mai mulți (care mai pot) se vor îndrepta spre Biserica Ortodoxă din Prunișor pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de parohul locului, PC părinte Florin Avram. Fiind a VIII-a duminică după Rusalii, vor afla din cuvântul se învățătură despre „Înmulțirea pâinilor”.

Cu siguranță vor asculta pilda cu o puternică încărcatură sufletească, dar probabil se vor gândi și la ce va fi după  amiază când își vor aduce aminte și de chemările lumești.  Pentru că toate drumurile îi vor duce, din nou, pe Vale (lăturenii care nu știu drumul vor fi călăuziți de indicatoare).  Și în acest an – de la ora 15 – îi așteaptă un spectacol-maraton de folclor. Vor fi pe scenă: Denis Roșu-Dragan, Alexandru Pop (Nană Piștoaie), Gașpar Dacian, Eugen Alda și formația, Ansamblul „Țara zărandului” din Sebiș, Grupul catehetic „Sf. Stelian” al Bisericii ortodoxe din Prunișor, și poate alții (că sunt destui care vor să se afirme).

Programul va continua (aproape sigur) cu o horă țărănească (în funcție de cantitatea de „inspirație” pe care o vor consuma participanții). Pentru că vor fi tarabe cu tot felul de bunatăți (deși trecute „în secret” pe afiș; sau poate din lipsă de spațiu)  Și nimeni nu va suferi de foame ori de...sete.

Dar ne asigură organizatorii (chiar pe afiș) că va fi și un „Parc de distracție pentru copii”. Așa că, de la mic la mare, toți se pot bucura dacă au chemare (spre distracție și bucurii)

 

V. Prunișoreanu


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro