Stire

Ce portofoliu ar putea primi România în noua Comisie Europeană

04.09.2024 ⋅ 0 comentarii


Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să anunțe săptămâna viitoare portofoliile de care se vor ocupa în noua Comisie cei 25 de comisari nominalizați de statele membre, scria caleaeuropeana.ro.

Șefa executivului european și-a definitivat lista de candidați după ce toate statele membre și-au trimis propunerile oficiale, ultimele țări care au făcut acest lucru fiind Italia, România și Belgia. Cei 25 de candidați se alătură Ursulei von der Leyen, dar și Kajei Kallas, viitorul Înalt Reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, care conform tratatului deține și poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene. De asemenea, nouă sau zece din cele 27 de propuneri sunt femei (deoarece Bulgaria e singura țară care a trimis doi candidați, o femeie și un bărbat), iar din perspectiva afilierii politice, comisarii din partea Partidului Popular European vor domina Colegiul Comisiei în următorii cinci ani.

Dacă țări precum Italia, Polonia, Franța, Olanda și Letonia sunt în pole-position pentru a obține portofoliile legate de competitivitate, apărare și extindere, România ar putea primi portofoliul coeziunii.

Intrați AICI pentru detalii.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro