Stire

Elevii se întorc din nou la școală; noul an școlar va avea cinci module și cinci vacanțe (FOTO)

09.09.2024 ⋅ 0 comentarii


La fel ca în fiecare an, la începutul toamnei elevii se întorc în clase. Clopoțelul a sunat din nou în această dimineață și în școlile arădene, după festivitățile tradiționale de deschidere.

Potrivit inspectorului școlar general Marius Gondor, începerea noului an școlar este un moment de reflecție și entuziasm.

 „Dragi elevi, stimați părinți și cadre didactice,

Cu emoție și speranță, întâmpinăm un nou început de an școlar, un moment de reflecție și entuziasm pentru toți cei implicați în procesul educațional. Fiecare an școlar aduce cu el noi provocări, oportunități și responsabilități, dar și bucuria cunoașterii și descoperirii.

Dragi elevi, sunteți la începutul unei noi etape în care veți avea ocazia să învățați lucruri noi, să dezvoltați abilități importante pentru viitor și să cultivați valori esențiale pentru viață. Curajul, perseverența și dorința de a învăța sunt cheia succesului vostru.

Stimați părinți, vă mulțumim pentru sprijinul constant pe care îl oferiți copiilor și pentru colaborarea cu cadrele didactice. Rolul dumneavoastră în educația și dezvoltarea celor mici este esențial, iar parteneriatul școală-familie va aduce întotdeauna cele mai bune rezultate.

Cadrelor didactice le adresez respectul și aprecierea mea pentru munca dedicată și pentru efortul continuu de a forma generații bine pregătite, responsabile și capabile să se adapteze unei lumi în schimbare.

Vă doresc tuturor un an școlar plin de realizări, sănătate și satisfacții! Fie ca fiecare zi petrecută în școală să fie o ocazie de a crește, de a învăța și de a vă descoperi potențialul.

Mult succes în noul an școlar!”, scrie pe Facebook Marius Gondor.

Cinci module și cinci vacanțe

Noul an școlar va avea 36 de săptămâni, cursurile urmând să se încheie pe 21 iunie 2025. Va fi împărțit în cinci module, despărțite de cinci vacanțe, prima dintre acestea urmând să înceapă pe 25 octombrie. De menționat că pe parcursul anului școlar, până pe 30 maim fiecare școală va avea câte o săptămână în care elevii vor participa la programele „Școala altfel” și „Săptămâna verde”. Spre exemplu, la Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal”, noul an școlar la începe cu „Săptămâna verde”, având în vedere că există încă probleme legate de spațiu, în condițiile în care conducerea Liceului Tehnologic „Aurel Vlaicu” refuză să cedeze o parte din spațiul excedentar de care dispune.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro