Stire

Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” va primi de la Liceul „Aurel Vlaicu” spațiile de care are nevoie pentru a nu face ore după-amiaza

12.09.2024 ⋅ 0 comentarii


Din cauza numărului mare de elevi, Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal”, una dintre cele mai prestigioase școli din Arad, se confruntă de câțiva ani cu o criză de spațiu. Dacă anii trecuți au fost găsite soluții provizorii, anumite clase desfășurându-și orele pe strada Mihai Eminescu sau la baza Constructorul, anul acesta s-a renunțat la această variantă, având în vedere că din cauza distanței de clădirea principală a colegiului profesorii nu reușeau să ajungă la timp la ore.

Astfel, în condițiile în care nu mai puțin de zece clase nu au săli unde să-și desfășoare activitatea, noul an școlar a început cu „Săptămâna Verde” și pentru următoarea lună se vor face ore după-amiază, conform declarațiilor primarului Călin Bibarț. Din fericire însă, acesta susține că a fost găsită o soluție definitivă la problema spațiului cu care se confruntă Peda, aceasta urmând să fie bătută în cuie în cadrul ședinței de luni a Consiliului Local Municipal. „Cei de la Colegiul Național «Preparandia-Dimitrie Țichindeal» vor primi spații suplimentare, așa cum își doresc în apropiere, în clădirea Liceului «Aurel Vlaicu», acolo unde există spații excedentare, a declarat primarul Călin Bibarț. Acesta a ținut să precizeze că va fi însă nevoie de cel puțin o lună până când sălile de la „Vlaicu” vor putea fi amenajate pentru elevii de peste drum. „Există o reticență maximă și o rea-voință a conducerii Liceului «Aurel Vlaicu». Până la urmă, proprietarul clădirii este Primăria și noi decidem cine și unde își defășoară activitatea. În alte școli, la un număr mai mare de elevi este suficient un număr mai mic de metri pătrați”, a punctat primarul, care a ținut să aducă în discuție și acordul încheiat anul trecut între Primărie, Colegiul Național „Preparandia-Dimitrie Țichindeal” și Liceul „Aurel Vlaicu”, acord  care a fost votat și în CLM, dar care a fost atacat în contencios administrativ de conducerea de la „Vlaicu”.


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
fashiondays.ro