Stire

”Seara, după ora 9”, la Librăria CORINA

18.10.2024 ⋅ 0 comentarii


Mai zilele trecute, la Librăria CORINA, în prezențăa unui public select (normal, nici nu se putea altfel!), a avut loc lansarea volumului de povestiri al Deliei Hügel, ”Seara, după ora 9”.

Despre cartea de debut a prozatoarei a vorbit cu empatie și în evidentă cunoștință de cauză romancierul Cosmin Leucuța: ”Povestirile din volumul acesta au o puternică tentă realistă și cumva construiesc așa un fel de puzzle viu al Aradului, nu doar dintr-o polifonie de personaje, ci și dintr-o polifonie de timpuri, pentru că unele povești încep de prin anii 70, dacă bine am prins, tot așa, prin mici detalii, nu ți se dau indicative temporale, dar te prinzi că poveștile vin din urmă cu vreo 50 de ani până în zilele noastre, merg cumva cronologic și este un puzzle viu al Aradului. După ce ai citit cartea ajungi să poți să spui că cunoști orașul mai bine, că te-ai plimbat prin el și ai văzut câteva puncte cheie, care susțin anumite evenimente și, după ce treci prin ele, simți Aradul mai viu decât l-ai știut”.

”Am avut visul acesta de a scrie. Problema vine din felul în care mă raportez la lucrurile pe care le admir. Întotdeauna am iubit cărțile și am admirat și respectat lumea scriitorilor. Într-atât de mult, încât nu m-am văzut acolo! După aceea s-a întâmplat viața și tot felul de lucruri: familie, servici și, cumva, visurile astea s-au disipat. Dar în continuare imaginația a lucrat și am tot adunat în minte personaje, întâmplări și mă uit către un colț și încerc să construiesc în jurul lui o poveste ...” s-a confesat autoarea, care apoi, și-a luat inima-n dinți, cum se spune și, cu un stilou Picasso sau, cine știe, poate direct la laptop, a dezvăluit lumii fanteziile din mintea ”domnului Ferdinand Șulek”.

Dar despre ce fantezii este vorba și cine este arădeanul Ferdinand Șulek nu veți putea afla decât citind volumul de povestiri al Deliei Hügel, ”Seara, după ora 9”.

Volum despre care voi scrie și eu mai pe-ndelete într-o cronică de carte.

 

Vasile Zărăndan

 


 

Sursa: ARQ

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați ARQ
melthdesign.ro/